Praktijkinformatie

Ingridkrapels

Praktijk voor psychologische begeleiding en training

Praktijkinformatie

Ik ben Ingrid Krapels-Sinjorgo en eigenaar van de praktijk. Tevens ben ik werkzaam als EMDR docent/trainer bij ACT-EMDR Centrum Nederland.

Ik ben een universitair opgeleide psycholoog met een paramedische achtergrond als fysiotherapeut. Na mijn studie heb ik diverse opleidingen gedaan zoals de GZ-opleiding, cognitieve gedragstherapie, aandachtgerichte therapie, EMDR en relatietherapie. Ook heb ik gewerkt bij verschillende re-integratie/ interventiebureaus. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en zoon.


Enige trefwoorden die kenmerkend voor mij zijn: nuchter, oplossingsgericht en doorzetten. Ik vind het belangrijk om op zoek te gaan naar de kracht van een persoon. Na het oplossen van de problemen of vragen van dit moment komt er vaak ruimte om te kijken wat echt belangrijk is voor iemand. Het inspireert mij om hier samen met mijn cliƫnten aan te werken.


Iedereen heeft momenten in zijn leven met problemen. Vaak komt men hier zelf overheen. Soms door er met bekenden over te praten en soms lost de tijd de problemen op. Het kan goed zijn om bepaalde problemen met een deskundige te bespreken. Hierdoor kunt u inzicht krijgen in de situatie en in uw eigen gedrag. Tijdens de gesprekken kunt u handvatten krijgen om te herstellen. Het kan het begin zijn van het hervinden van uw eigen kracht.


Als Registerpsycholoog NIP werk ik volgens de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Deze beroepscode is gebaseerd op principes van integriteit, respect, verantwoordelijkheid en deskundigheid.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.psynip.nl. De praktijk voldoet aan de wettelijk standaarden en vereisten. Mijn kwaliteitsstatuut is goedgekeurd, u kunt deze indien gewenst inzien op de praktijk.


Ik geef begeleiding aan cliƫnten met:

  • overbelasting klachten
  • chronische pijn en lichamelijke klachten zonder duidelijke verklaring
  • verwerking van rouw en verlies
  • posttraumatische stress stoornis (PTSS), traumaverwerking
  • angst en paniekklachten
  • stemmingsklachten
  • assertiviteitsproblemen, sociale angst
  • relatieproblemen


Buiten mijn expertise en behandelmogelijkheden vallen ernstige psychiatrische problemen en alcohol- of drugsverslaving. Indien nodig verwijs ik u tijdens de intake of behandeling door naar gespecialiseerde zorgverleners.